Hjärnan socialt organ

Den mänskliga hjärnanBoktips
Den mänskliga hjärnan
Gunilla Ladberg
Prisma
ISBN 9789172321

Hjärnan socialt organ

Hjärnforskningen går i rasande fart och detta är en bra sammanfattande nybörjarbok i detta intressanta ämne. Den behandlar mindre vad hjärnan är (alla delar i hjärnan) och mer vad den gör (hur vi påverkar och påverkas av hjärnan). Kapitlen om seendet och hörandet var de enda jag tyckte var lite sega. Bra skrivet om stress och utbrändhet i moderniteten.

Mitt favoritämne är den sociala hjärnan – skapad för de samhällsbyggande flockdjur vi är. Med belöningssystem för samarbete och depression för ensamhet. Vi är byggda för att kommunicera, och för att se och tolka andras ansikten, gester, miner, lukter, tonlägen, feromoner, språk och beröringar. Empati, gruppimitation och samhörighet är oss naturliga.

Hans Norebrink

Läs mer: Goodreads, Google, Boksurr, Plombisk,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements