Världsmedicin

Vägen till hälsaBoktips
Vägen till hälsa
Christina Doctare
Natur & Kultur
ISBN: 9789127109131

Världsmedicin

Under mina volontärår bland Bolivias indianer skrev jag reportage om andinsk medicin. Bland annat om en medicinman som även var utbildad till ”vanlig” läkare. Han önskade en integration mellan traditionell och västmedicin. Samma pläderar läkaren Christina Doctare för efter att ha blivit botad från astma och tinnitus via den indiska ayurvedamedicinen (i Kerala).

Skolmedicinen bör samarbeta med hälsoarbete, alternativa och traditionella medicinska metoder i en slags integrativ världsmedicin. Samtidigt bör hela samhället göras friskare genom att avstressas och ”avmaterialiseras”. Instämmer helt. Men när Doctare reducerar vetenskap till blott en sanning bland andra hamnar hon i postmodernt flumdumtänkande.

Hans Norebrink

Läs mer: Kollega, Ryggraden, Dagen, DN, Fria, Presspunkten,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Bokus

Adlibris 

Advertisements