Venezuela vill ge Snowden asyl – Sverige vill inte kritisera USA

Som en direkt följd av det USA-styrda övergreppet på Bolivia och Bolivias president Evo Morales har Venezuela nu erbjudit asyl för Edward Snowden. Han har ännu inte svarat på erbjudandet.

Samtidig agerar Sverige tillsammans med Storbritannien för att minska kritiken mot USA:s spionerande på allt och alla:

Sverige ska som enda EU-land tillsammans med Storbritannien, ha blockerat samtal mellan EU och USA om anklagelserna om amerikanskt spioneri mot Europeiska institutioner och länder.

Samtalen mellan EU och USA som inleds på måndag kommer enbart att handla om integritetsskydd och det stora insamlandet av data från flera internetjättar som den amerikanska motsvarigheten till FRA sysslat med. Uppgifter som avslöjades av den tidigare NSA-medarbetaren Edward Snowden.

Men enligt den brittiska tidningen The Guardian hade de flesta andra EU-länderna också velat att samtalen skulle omfatta anklagelserna mot USA.

Att man spionerat på och buggat EU:s kontor i Washington och även försökt avlyssna telefon och datatrafiken till Europarådets byggnad i Bryssel där många av EU:s toppmöten hålls.

Sverige och Calr Bildt agerar som en lydig knähund för USA. Det är i skenet av det inte speciellt förvånande att Edward Snowden inte försökt söka asyl i Sverige. Förutom detta är det också omöjligt att begära asyl i Sverige om man inte är i Sverige eller vid Sveriges gränser, men samma gäller även andra länder (ex.vis Finland) där Snowden ändå försökt få asyl.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om Edward Snowden, Avlyssning, Asyl, Kontroll, Övervakning, Sverige, Storbritannien, USA, Venezuela, Bolivia, Samhälle, Politik

Advertisements