Hjärna lycklig

hjarnpillerBoktips
Nisse Simonson
Hjärnpiller
Jengel Förlag AB
ISBN: 9789188672377

Hjärna lycklig

Doktor Simonson har komprimerat hundratals böcker om hjärnan och evolutionen, och han behärskar verkligen ämnet. Lättbegripligt, konkret och roande blir det – om än lite repetitivt. Dessutom optimistiskt. Hjärnan förändras från dag till dag så vi kan själva bygga om och förbättra den. Troligen kan vi även tänka oss friskare & gladare.

Mycket om inneämnet lyckan – som inte kan köpas för pengar. Det är sociala relationer som gör sällskapsdjuret människan glad. Inte marknads-kapitalismen och konsumismen. Och de giriga empatistörda psykopater som ofta styr våra storföretag har doktorn inget till övers för. Varför ska man som anställd känna lojalitet med dem?

Hans Norebrink

Läs mer: Boklampan, Google, SVD,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Bokus

Adlibris 

Advertisements