Självklart att kattdödaren inte ska sitta i fängelse

En tonårspojke i Göteborg har dödat en rad katter i Kaverös, Högsbo och Högsbohöjd. Han har nu konstaterats psykiskt sjuk och får alltså vård istället för straff. Det är självklart det enda rimliga, det är uppenbart att han är sjuk och uppenbart att nåt annan dom än vård vore helt orimlig.

I fängelse, som ju knappast borde blivit straffet ens om pojken bedömts som frisk, hade han ju bara blivit sämre och sjukare. Jag har aldrig hört talas om någon som blivit bättre av fängelse. Däremot om folk som suttit länge i fängelse och slutat med brott. Förmodligen på grund av ökad ålder, den säkraste åtgärden för att nån ska sluta med brott är nämligen att låta personen bli äldre. Men det vanliga är att folk som döms till fängelse för brott också fortsätter med brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Hampus Eckerman

  Våld mot djur på det viset är förövrigt rejäla varningstecken för kraftigt våld mot människor senare.

  • Det där får du nog plocka fram källor till. Jag betvivlar inte att det kan var så, men har också sett undersökningar som visar att det inte finns ett samband.

   • Hampus Eckerman

    Fastnade min källa i spamfiltret?

    • Ja. och jag sitter på ett internet som bara fungerar ibland. Moderering by chance.