Hjärna och beteende

NeurospykologiBoktips
Neuropsykologi
John Stirling
Studentlitteratur
ISBN: 9789144027753

Hjärna och beteende

Vi lever i biologins århundrade. Fantastiska upptäckter väntar, vilka kommer att förbättra hälsa, liv och samhälle. Äntligen börjar den förlegade uppdelningen mellan kropp och själ att försvinna. Inte minst i form av neuropsykologin som visar kopplingen mellan hjärna och beteende.

Detta är en bra universitetsbok i ämnet, men alldeles för faktabemängd för den vanliga läsaren. Men har ni, som jag, läst någon av Antonio Damasios böcker om hjärna, förnuft och känsla finner ni säkert boken åtminstone delvis läsbar.

Författarens entusiasm och förundran över hjärnforskningen är styckvis smittande. Vad jag saknar är mer material om känslolivet, om saker som kärlek, vänskap och aggression. Det bara antyds hur frontalloberna och ”känslodelar” av hjärnan avgör den sociala relationskompetensen.

Hans Norebrink

Läs mer: Mellanrummet, Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Bokus

Adlibris 

Advertisements