Dramatisk ökning av knarkbeslag inte så dramatisk

Antalet beslag av LSD har tiofaldigats ett år. Det låter väldigt dramatiskt, men behöver inte vara det och är det inte heller. Det första man bör tänka på är att antalet beslag inte säger någonting om hur mycket som brukas, det andra är att antalet beslag inte säger nåt om mängden och det tredje är att om det gjordes 5 beslag 2012 och 50 år 2013 så är det fortfarande väldigt få beslag och väldigt lite knark. Om man startar på en mycket låg nivå blir varje ökning dramatisk. Även för ecstasy rapporteras en ökning.

Beslagen av ecstasy och LSD har legat på nästan noll under en rad år. En plötslig ökning de senaste två åren betyder inte betyda nånting när det gäller ökat bruk eller inte. Sannolikt indikerar det inte ökat bruk, utan bara på att tullen blivit skickligare på att hitta just LSD och ecstasy.

Att användarna är unga är ganska naturligt. Det är unga som främst använder droger. Så har det alltid varit. Det är helt enkel bara normalt och ingenting nytt under solen. Och är man född på 1980-talet är man faktiskt inte speciellt ung ens. Man är mellan 23 och 33.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements