Vi är ändå djur

Född att tänkaBoktips
Född att tänka
Marianne Rasmuson
Atlantis

Vi är ändå djur

Människan har fått den största möjligheten av alla djur att agera självständigt – fri vilja. Det betyder inte att vi människor är helt fria från vårt biologiska beteendearv – inte ens i vår ”själ”. Detta tar tidigare professorn i genetik vid Umeå universitet, Marianne Rasmuson, upp i sin ”Född att tänka – Om intelligens och gener”.

Bland annat hjärnforskning visar att vi har olika intelligens, och att män och kvinnor tänker annorlunda. Kanske beklagligt, men om det nu är så får vi väl göra det bästa av det. Det viktigaste är väl att vi behandlar alla människor som lika mycket värda? Läs och begrunda.

Hans Norebrink

Läs mer: Google, PP,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements