Obama-besöket: USA-agenter sprider desinformation

Barack ObamaUSA:s president Barack Obama ska snart besöka Stockholm. Det innebär att Stockholm redan nu är nerlusat med US-amerikanska säkerhetstjänster och deras företrädare, agenter, byråkrater, spioner etc. Så var det innan George Bush besökte Göteborg år 2001. Så är det säkert nu. Då var Secret Service på plats långt innan och tvingade alla kontor som hade fönster åt baksidan på det hotell där Bush skulle bo att stänga igen de kontorsutrymmen som vette däråt. Vidare skaffade sig USA-agenter direkt access till polisledningen i Göteborg med mera.

Under själva besöket fanns prickskyttar på taken i centrala Göteborg, en del av dem sannolikt US-amerikanska (polisen i Göteborg förnekar dock att US-amerikanska prickskyttar skulle funnits på plats). Vidare fanns det beväpnad US-amerikansk trupp av nåt slag och US-amerikanska stridsflygplan på plats på det militärområde som då fortfarande fanns i Säve i Göteborgs utkanter. Några hundra, kanske så många som 700, US-amerikanska säkerhetsagenter fanns på plats i Göteborg. Från en mängd olika underrättelse- och säkerhetstjänster, exempelvis Secret Service, DIA och CIA.

En del av dem infiltrerade vänsteraktivisters organisationer, möten, sovsalar etc. De spred en ofantlig mängd desinformation och rykten. Sannolikt var det de som spred den falska informationen om vapen på Hvitfeldtska gymnasiet. Falsk information som ledde till polisen belägring av skolan och till att polisen aktivt provocerade fram och bidrog till att skapa de omfattande kravallerna i Göteborg. Utan tvekan kan man säga att polisen var huvudansvariga för att kravallerna blev så omfattande som de blev.

Det är bara att hoppas polisen i Stockholm lärt sig av alla de misstag som begicks av polisen i Göteborg år 2001. USA-agenter sprider säkert redan nu desinformation till polisen i Stockholm. De är bara att hoppas att polisen lärt sig att det inte går att lita på underrättelseinformation från US-amerikanska säkerhets- och underrättelsetjänster om vänsteraktivister. Det är bara att hoppas att polisen i Stockholm förstår att ta det lugnt istället för att hetsa upp sig och agera hysteriskt. För annars riskerar händelserna i Göteborg att upprepas. Med en polis som begår grova övergrepp, en polis som provocerar fram och skapar omfattande kravaller, skjuter och skadar folk.

Intressant?
Borgarmedia: SVD1, 2, 3, DN, SR, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements