Mening av andra

Alla är vi nollorBoktips
Alla är vi nollor…
Jeffrey Wijnberg
Svenska förlaget

Mening av andra

Först måste jag säga att jag retar mig på den hurtamerikanska stilen, den cyniska synen på relationer, och den supermossiga könssynen (hur många män försörjer hemmafruar nuförtiden?). Men attacken på egoism, individualism och navelskådande jag-fixering håller jag förstås med om.

Liksom att det är när andra behöver oss som livet får verklig mening. Ja, jaget existerar enbart i relation till alla andra hos flockdjuret människan, menar psykoterapeuten och författaren till antisjälvhävdelseboken ”Alla är vi nollor om vi inte gör något för andra”.

Därför; ”Vi har förlorat det som förenar oss och är missnöjda över att vi inte har något gemensamt mål”. Så var gammaldags hjälpsamma mot varandra.

Hans Norebrink

Läs mer: Google, Gilly,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements