Skrotrazzia i Linköping orsakade hot mot tidning

Vid en razzia mot ett skrotupplag i närheten av Gärstadsverken i Linköping hittades narkotika. Polisen misstänker att stora mängder knark hanterats på platsen och har enligt uppgifter i media hittat stora mängder narkotika på olika platser på skrotupplaget:

Enligt vad Corren erfar ska polisen ha hittat flera kilo narkotika på flera platser inne på området. Preparaten hittades med hjälp av tre polishundar.

Åklagaren vill inte säga vad det rör sig om för narkotika och inte heller hur stora mängder som har hittats.

– Men misstanken gäller grovt narkotikabrott.

Två män som befann sig på platsen när polisen gjorde tillslaget greps strax efter klockan 10.00 på torsdagen.

– De uppfattades vara delaktiga i hanteringen av skroten och därmed också hanteringen av narkotikan, säger Helene Gestrin.

Som en följd av Correns rapportering om händelsen sökte två män upp redaktionen för att kräva borttagande av artiklar från nätet. Om artikeln om händelsen inte togs bort skulle männen komma tillbaka och då skull det hända saker. Tidningen vägrade förstås ta bort artiklarna om brottet och som en följd av hotet har själva razzian blivit än mer omtalad. Nyheten spred sig därmed också till riksmedia och upphörde vara lokalnyhet. Kanske inte riktigt vad de hotfulla männen hade tänkt sig.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements