Gudmundson ”avslöjar” vilka som är mot krig

Idag kommer Obama till Stockholm. Det som man behöver vara mest orolig för är hur den svenska polisen ska lyckas klanta till det denna gång. Vi minns hur polisen i Göteborg år 2001 skapade kravaller och oroligheter, hur de sköt folk och massarresterade långt över 1 000 oskyldiga personer.

För Per Gudmundson i SVD är dock det allvarliga att vänstern inte gillar krig, stormakters övergrepp och övervakning och liknande. Att det är därför de vill demonstrera mot att en representant för världens mäktigaste stormakt. En stormakt som tror att de kan göra precis som de vill. Övervaka, bomba, genomföra kupper osv. Det är skumt och måste misstänkliggöras att vänstern och Piratpartiet inte gillar sånt. Och naturligtvis är det skumt att Piratpartiet vill samarbeta med andra människor som tycker samma saker. Dessa andra människor är ju kommunister!  Per Gudmundson han vet verkligen vad som är värt att prioritera. Eller?

Vi andra som ägnar oss åt viktigare saker än Gudmundson. Vi kan demonstrera mot Obama i Stockholm idag. Mot USA-imperialismen, mot NATO, mot massövervakning. Klockan 17:00 Medborgarplatsen. Men går ni med, håll er långt ifrån Assad-anhängarna från Kommunistiska Partiet och andra organisationer som drivs av ex-maoister.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements