Var dubbelmordet i Biskopsgården verkligen en gänguppgörelse?

Inget av offren vid dubbelmordet i Biskopsgården tycks ha begått några allvarliga brott. En av dem verkar enligt en del uppgifter bara ha gått förbi och inte ingått i den grupp som besköts. 17-åringen ska enbart vara dömd för mindre brott och 28-åringen ska enligt en del uppgifter inte ha begått några brott sen 20-årsåldern. Det låter inte som två gänganknutna personer. Om nu uppgifterna stämmer.

De flesta gangstermord och gangsterskjutningar är riktade mot bestämda individer. I Hammarkullen sköts den skjutne personen i knät med flera skott. Det är ett klassiskt sätt att i gängkretsar att varna eller bestraffa någon, i Tynnered sköts det direkt mot två personer varav en person dog, på Erik Dahlbergsgatan häromåret sköt mördaren endast på den person som dog, i Bergsjön sköts i våras direkt mot en person med kända gängkopplingar och i Burås sköts enbart mot en person som är känd brottsling.

I Biskopsgården gick det inte till så och det är märkligt. Där sköts det på ganska långt håll mot en grupp av människor. Hade gruppen bestått av grovt kriminella skulle de väl kanske ha skjutit tillbaks. Så det verkar onekligen som de beskjutna inte måste vara kopplade till nåt kriminellt gäng eller var beväpnade. Det måste ju inte vara så och kan alltså vara gängrelaterat ändå.

Polisen säger själva att de aldrig sett nåt liknande samtidigt som de uppger att det var gängrelaterat. Något som kan betyda att de vet mer om personerna i den beskjutna gruppen än vad som är allmänt känt.

Polisen stormade också en lägenhet i Biskopsgården. De som innehar den verkar vara helt oskyldiga människor men bär samma efternamn som personer med känt brottsligt förflutet. Polisen verkar i så fall redan ha sina misstankar riktade åt ett speciellt håll. Det tyder på att de faktiskt är rätt säkra på att dubbelmordet är gängrelaterat. Vilket inte betyder att de två offren måste ha kopplingar till gäng.

Kanske var det bara så att de dödade inte var de personer som det var tänkt att döda. Kanske dog helt oskyldiga personer. Kanske råkade de bara vara på platsen. Stämmer det att den ene dödade personen bara gick förbi när den blev skjuten så borde i alla fall denne inte ha gängkopplingar. Men. Kanske har de skjutna gängkopplingar som vänner och bekanta faktiskt inte känner till.

Om mordet inte var en gänguppgörelse så finns egentligen bara en förklaring till dubbelmordet i Biskopsgården. Göteborg har fått en John Ausonius eller en Peter Mangs på halsen. Det finns dock inget som i nuläget tyder på något sådant.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

PS. På morgonen idag har det inträffat en ny skjutning i Göteborg och en person är förd till sjukhus.

Advertisements