Göteborg: Ken Loach på Hagabion

Visning av Ken Loachs film ”The spirit of ‘45” med efterföljande samtal med Lars Henriksson från Folkkampanjen för Gemensam Välfärd.

Labourpartiets storslagna valseger 1945 är startskottet för denna dokumentär om den brittiska socialdemokratiska välfärdsstatens uppgång och fall. Från välfärdsreformer och förstatligande till Thatchers nedmontering.

Flerfaldigt prisbelönade regissören Ken Loach (”Sweet Sixteen”, ”Hidden Agenda”, ”Land & Frihet”) presenterar här en fängslande dokumentär om en av Storbritanniens mest turbulenta perioder, tiden efter andra världskrigets slut. Ken Loach belyser med stor skärpa Storbritannien politiska förvandling.

Hagabion, fredagen 13:e september, kl. 18.30

Intressant?
Mer: SR, GP, SVD, IMDB, MZ, Guardian, Arena, Sydsvenskan,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements