Blir Die Linke tredje största parti i tyska valet?

Die Linke

Enligt de senaste opinionsundersökningarna så kan Die Linke blir tredje största parti i det tyska valet kommande helg. Större än De gröna som tappat mycket i opinionen, främst på grund av gamla synder. Några av de krav Die Linke går till val på är: inga fler privatiseringar, inga fler nedläggningar av arbetsplatser, inga nedskärningar av i socialförsäkringssystemen, och ett omedelbart tillbakadragande av soldater från Bundeswehr från alla internationella insatser.

Största parti i opinionsundersökningarna är (egentligen två partier, men de samverkar ju) Angela Merkels CDU/CSU med stöd från 38%. Näst störst är socialdemokraterna SPD med 28%. Sedan följer Die Linke med 9%.

Die Linke som består av en sammanslagning av gamla östtyska kommunistpartiet och andra vänsterpartier/grupper  är fortfarande starkast i gamla DDR. I Brandenburg regerar Die Linke ihop med SPD.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements