Bra manifestationer för gemensam välfärd

Välfärdskampanjen

Idag genomfördes manifestationer för gemensam välfärd på en rad platser i Sverige. I Göteborg där jag deltog i manifestationen deltog omkring 1 000 personer (cirka 400 när mötet startade, många fler en halvtimme in i programmet), vilket måste anses vara ett bra resultat. Manifestationer mot privatiseringar och nedskärningar genomfördes på ytterligare en rad platser, däribland Helsingborg, Linköping, Luleå, Malmö, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala och Västerås.  Enligt uppgift var det 3 000 personer i Stockholm.

Hur många personer det var på övriga platser är i skrivande stund oklart, men oavsett det tror jag nog vi kan säga att manifestationerna var framgångar.

Nu gäller det att fortsätta bygga inför framtiden. Att arbeta för att få en annan regering i nästa års val. Att arbeta för att den regeringen faktiskt måste föra en annan politik än dagens regering. Tyvärr ser utsikterna för det ut att vara ganska små. Socialdemokraternas politik är i grunden densamma som högerpartiernas.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

PS i Göteborg var det också en cykeldemonstration för trängselavgifter och kollektivtrafik idag.

Advertisements