Är Folkkampanj för gemensam välfärd kopplad till Socialistiska Partiet?

Det menar Timbro genom att en av de som var konferencier och talesperson på Gemensam Välfärds torgmöte mot privatiseringar och nedskärningar i Göteborg var Lars Henriksson. I verkligheten är det naturligtvis inte så att Folkampanjen för Gemensam Välfärd är speciellt kopplad till SP. Lars Henriksson är dessutom krönikör i Göteborgs-Posten (GP), medlem i Socialistiska Partiet, en aikidoförening och i IF Metall. Han är säkert med i många fler föreningar som jag inte har kännedom om. Menar Timbro då att GP styr kampanjen, att IF Metall ligger bakom den? Aikidoföreningen?

Jag förstår dock inte riktigt vad Timbro anser att sån information har för relevans. Menar de att medlemmar i Socialistiska Partiet (SP) inte får vara aktiva i andra föreningar? Menar de att IF Metall är en skum organisation bara för att många medlemmar i SP är aktiva i IF Metall? Menar de att Socialistiska Partiet styr Folkkampanj för Gemensam Välfärd? Att Gemensam Välfärd därmed är en skum organisation? För informationens skull kan det meddelas att SP så vitt jag vet inte ens är upptagna bland de organisationer som listas som organisationer som stöder Gemensam Välfärd. I alla fall inte enligt hemsidan. Det är knappast nån risk eller chans att SP skulle dominera Folkkampanj för Gemensam Välfärd. Naturligtvis stöder SP de mål som Folkkampanj för Gemensam Välfärd satt upp, men det gör ju en majoritet av det svenska folket så det är ju inget konstigt med det.

Att Lars Henriksson personligen är aktiv för politiska mål som stöds av det parti han är med i och som dessutom stöds av en majoritet av det svenska folket är ju inget konstigt. Det visar ju bara att det lilla Socialistiska Partiet går i takt med det svenska folket i denna fråga, medan Timbro uppenbarligen inte gör det om vi ska döma av deras magsura kommentar till det lyckade torgmötet i Göteborg och liknande aktioner på andra håll i landet. Timbro är inte heller ensamma på den borgerliga kanten om att vara magsura och förvirrade när det gäller mötet i Göteborg och det svenska folkets åsikter i denna fråga. Även GP:s ledarredaktion är det.

Det är inga märkliga eller märkvärdiga mål eller krav Folkkampanj för Gemensam Välfärd driver. Det är krav som stöds av en stor majoritet svenskar inklusive små vänsterpartier som Socialistiska Partiet. Det är därför inte konstigt att många vänstermänniskor är medlemmar i kampanjen och arbetar för kampanjen. Vänstern arbetar för vanliga människor intressen. Däremot stöds kraven inte av de rika och de rikas organisationer, varav Timbro är en. Timbro och högern arbetar för de rika. För att rika ska få det bättre vilket också innebär att fattiga och vanliga människor får det sämre.

  • Nej till vinst i välfärden!
  • Stoppa nedskärningarna!
  • Försvara och utveckla den gemensamma välfärden!

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements