Även om regelverk följs kan det ju vara fel

Fredrik Reinfeldt säger att det viktiga är att regelverk följs. Att han förutsätter att det är så. Den typen av resonemang har i alla tider använts för att försvara såväl mindre felaktigheter som att Gunilla Carlssons lön betalats med biståndspengar som lite allvarligare händelser, som förintelsen. Ingen jämförelse i övrigt. Följde bara lagarna, följde bara reglerna, följde order, är ett dåligt försvar för något som är fel. Att följa regler, regelverk och lagar innebär inte att det blir rätt. Så Fredrik Reinfeldt är ute och cyklar. Att bara följa regelverket duger inte. Det är ändå fel att använda biståndspengar till att betala en ministers lön. Detta oavsett om regelverket följts eller inte.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements