Nedskärningar och privatiseringar orsakar dödsfall

Skattesänkningar för rika, både direkt sådan och sådan som införts genom att rika får bidrag i form av avdrag för rut, rot, resor och räntor, innebär att den gemensamma välfärden får mindre pengar. Privatiseringar av vården innebär att välfärden får mindre pengar för nu ska pengarna också ge vinster till de rikas företag. Företag som sällan betalar skatt och alltså inte bidrar till den gemensamma välfärden. På detta sätt slösas våra gemensamma pengar bort, vår gemensamma välfärd rustas ned och gemensamma pengar ges bort till de rika, till överklassen.

Resultatet är en sämre och orättvisare vård. En vård som orsakar dödsfall genom brist vårdplatser, genom överbelagda avdelningar, felaktiga beslut av stressad vårdpersonal osv. Allt ytterst orsakat av den politik den nuvarande borgerliga regeringen för och som den tidigare socialdemokratiska förde innan borgarpartierna.

Den enda lösningen jag kan se är att vi alla, samhället, staten, måste sluta subventionera de rikas liv och istället satsa pengarna på gemensam välfärd, på att bekämpa arbetslöshet. Det krävs avprivatisering och slut på bidragen till de rika.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements