AIK Fotbolls ordförande marscherar med våldsamma fans

Ordförande i AIK Fotboll (AIK Fotbollsförening) är Johan Segui. Han är också styrelseledamot i AIK Fotboll AB. Dessutom en man med ett förflutet i Hells Angels och Black Army på den tiden den sistnämnda föreningen var nånting annat än vad det är idag. Det är svårt att få ett större förtroende för en person med den bakgrunden. I torsdags marcherade han i täten för AIK-fansen väg från Medborgarplatsen till Tele 2 Arena i Johanneshov och ett derby mellan Djurgården och AIK. Förutom Segui gick också Per Hägerö och Thomas Edselius med i marschen. Pär Hägerö är styrelseordförande i AIK Fotboll AB och styrelseledamot i AIK Fotbollsförening och Thomas Edselius är VD i AIK Fotboll AB.

De har alla tre fått kritik för deltagandet i marschen och mötts av ifrågasättanden. Men jag tycker de gjorde rätt. Ska de kunna få ordning i sina egna led måste de vara ut på stan och vara aktiva där det riskerar att uppstå problem. Att de var närvarande kan innebära att det blir lugnare än annars och det var också syftet med deras närvaro vad jag förstår. Om det sen verkligen var så vet jag inte och förbehåller mig rätten att vara lite misstänksam. På grund Av Seguis bakgrund är han inte helt pålitlig som jag ser det. Men jag håller med om Seguis inställning om att inte ska ta avstånd från folk. För vill man påverka så måste man faktiskt kunna tala med den som ska påverkas. Tar man avstånd så försvinner möjligheten till samtal och möjligheten att påverka.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • JK

    Det är inga dunungar som leder AIK. HA är en del av AIK

    • Det tror jag är ett något överdrivet påstående.

  • TotaltaNonymt

    Bra Svensson! Det är helt ofattbart att media, politiker och självutnämnda experter helt förbiser syftet med att gå med i marschen. Det är ju helt självklart för att lugna ner stämningen vilket också lyckades. Marschen gick lugnt till så Du har fel när Du skriver att den kantades av våld och bråk.

    • Okej, jag kan ha fel på den punkten eftersom jag gått på medias uppgifter. Ber om ursäkt i så fall.