Tobias Billström misstänkt för insideraffärer i Northland Resources

En förundersökning kring ministerns aktieaffärer pågår vid Ekobrottsmyndigheten (EBM). Ingen är delgiven misstanke om brott och inom de kommande veckorna kommer olika utredningsinsatser att genomföras för att det sedan ska kunna avgöras om förundersökningen ska fortgå alternativt läggas ned.

– Jag kommer inte svara på detaljer kring hur utredningen bedrivs. Syftet med förundersökningen är att klarlägga huruvida Tobias Billström kände till den planerade räddningsplanen för Northland Resources, när han köpte aktier i bolaget, berättar Martin Tidén, Chefsåklagare på Finansmarknadskammaren.

Ett aktieköp ses som insiderbrott om man har handlat aktier med information som klassas som insiderinformation – alltså sådan information som inte är offentliggjord eller allmänt känd och som är ägnad att väsentligt påverka priset på aktien.

EBM/Svensson

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements