Polisbefäl åtalas för broöppning

Vid en polisjakt efter två misstänkta småtjuvar beordrade ett polisbefäl att en bro, Hjulstabron i närheten av Enköping, skulle öppnas så att det två inte kunde köra vidare och därmed gripas. Beslutet ledde till att två personer dog. Helt i onödan. Polisen visste så vitt jag kan förstå vilka personer de jagade, de hade ingen anledning att jag och gripa dem på en gång. Även om de inte visste vilka det handlade om så var det ett mycket litet brott och den stora jakten stod knappast i proportion till brottet.

Polismannen som orsakade de två unga männens död kommer med all sannolikhet att åtalas. En ovanlig åtgärd, då få anmälda poliser blir åtalade. Ännu färre blir dömda för brott, så det är kanske för mycket att hoppas på även i detta fall.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements