Video via nätet allt vanligare

NetflixAllt fler människor i Sverige skaffar sig tillgång till filmer och TV-serier via nätet. Netflix verkar vara den marknadsledande betalsajten för strömmad video. Totalt har antalet hushåll med abonnemang på strömmad film/TV via en videotjänst på nätet ökat med 200 procent:

Under det tredje kvartalet i år hade 520 000 hushåll någon typ av abonnemang på en strömmad videotjänst. Det är en ökning med 200 procent jämfört med samma kvartal 2012.

Mediavision spår också att tillväxten fortsätter. Till tredje kvartalet 2014 förutspås att 850 000 svenska hushåll kan ha tecknat ett abonnemang för en videotjänst.

Andra tjänster av samma sort som Netflix är Filmnet och Viaplay. Betaltjänster för strömmad video på nätet. Men betaltjänsterna har ett begränsat utbud. Finns intresse för att titta på filmer och TV-serier som den abonnerade nätjänsten inte har så blir det till att vända sig till sajter som erbjuder strömmad video helt gratis. Piratsajter som Swefilmer.com, Dreamfilm.se och Megashare.info. Ofta har de ett betydligt bättre utbud än betalsajterna. Det är kanske på det området betalsajterna måste skärpa sig. De måste fixa ett bättre utbud, annars blir det så att folk använder gratissajterna istället.

Det är alltså inte olagligt att titta på en strömmad film eller TV-serie från en gratissajt. Gratissajternas verksamhet är däremot olaglig.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements