Det finns ingen anledning att undvika övervakning

Jag arbetar med politik, jag är gatuaktivist, jag har kontakter med soldater i gerillaarméer, förföljda personer från diktaturer osv. Jag är med all sannolikhet mer övervakad än de flesta svenskar, periodvis också aktivt övervakad. Dvs övervakad med aktiv, personlig avlyssning och personlig övervakning på gatan med folk som följer efter mig. Så var det exempelvis både innan och efter demonstrationerna i Götebprg 2001. Passiv övervakning är för det mesta ointressant. De flesta mejl, fb-meddelanden osv, jag skickar eller får är det ingen som kontrollerar, de fastnar inte i nåt filter även om de samlas in och kontrolleras av nån FRA- eller NSA-dator. Ingen kommer nånsin att bry sig om dem.

All politik jag ägnar mig åt är politik som kan redovisas öppet, allt jag gör är saker som jag står för, som tål dagens ljus. Det finns inga hemligheter, inga konstigheter. Redovisar jag det öppet, så tjänar övervakning inget till. Detta även om de läser mina mejl och meddelanden aktivt. Är allt välkänt och öppet så avslöjar ju övervakningen ingenting. Bästa sättet att skydda sig från kontroll, repression och övervakning är att vara öppen med allt man gör. Det går nämligen inte i slutändan att undvika övervakning. Det gäller individer såväl som politiska organisationer. De sistnämnda är i de flesta fall infiltrerade av olika säkerhets- och underrättelsetjänser. Låt deras tjänstemän arbeta hårt i våra organisationer, var öppen med allt så är deras arbete för MUST eller Säpo ingenting värt, men deras arbete för oss mer värt.

Var öppen med din egen verksamhet och ditt liv, fördöm och bekämpa övervakning och de organisationer som utför den. Kräv demokratisk kontroll och öppenhet när det gäller underrättelse- och säkerhetstjänster. Förbjud all hemlig verksamhet. Kräv att de ska vara lika öppna som allt annat måste vara i ett demokratiskt samhälle. För annars är det faktiskt inget demokratiskt samhälle. FRA:s hemliga verksamhet, NSA:s hemliga verksamhet osv är helt enkelt odemokratiskt. Inte förenligt med en demokrati.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements