Demirbag-Sten gnäller

Dilsa Demirbag-StenDilsa Demirbag-Sten gnäller över att hon inte betraktas som svensk. Möjligtvis kan invandrare bli upphöjd till att tillhöra en erkänd minoritet efter två generationer menar hon. Men ärligt sagt, för mig är Dilsa Demirbag-Sten väldigt svensk. Hon är etablerad skribent i flera dagstidningar. Klassiskt svensk medelklass. Hon har sannerligen ingen anledning att gnälla. Det är bara hon själv och en liten minoritet rasister som inte betraktar henne som svensk.

Att en miljon människor inte skulle betraktas som svenskar som hon påstår är bara dumheter. Jag har aldrig sett eller hört någon betrakta min far som nåt annat än svensk. Han har engelska som modersmål och lärde sig jiddisch när han var liten.

Att tillhöra en erkänd minoritet i Sverige är inget som sker per automatik. Det är ingen som säger att du är same, du är rom, du är jude etc. Istället handlar det om självidentifikation. Vill du tillhöra den samiska minoriteten så är det du själv som avgör att du gör det (för att få rösta i samevalet krävs lite till). Vill du vara jude (för att bli medlem i en judisk församling krävs dock lite mer) är det du själv som bestämmer det. Det finns ingen rasism, ingen diskriminering i det. Demirbag Stens gnäll är helt orimligt och helt ovidkommande.

Ingen torde betrakta mig som nåt annat än svensk, men mina förfäder bara en, två och tre generationer tillbaks var engelsmän, fransmän, irländare, finnar, ryssar, mongoler, resande och svenskar. Jag tror inte Demirbag Sten behöver vara så orolig. Problemet är nämligen inte de andra, de som hon kallar svenskarna. Problemet är hon själv. Kanske borde hon börja betrakta sig själv som svensk nån gång. Det skulle säkert underlätta. Om hon nu vill det alltså. För det handlar om självidentifikation. Inget annat. Polisens register över romer är däremot nåt helt annat.

Intressant?
Borgarmedia: SVD,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements