Färjestrejken: Strömma använder strejkbrytare

Det är inte strejkvakterna från Seko och deras sympatisörer som beter sig kriminellt utan Strömma och arbetsgivarorganisationen Almega som agerar brottsligt när de använder strejkbrytare för att köra färjor. Strejken stöds också av fackföreningen SAC:

Almega som företräder många av de varslade rederierna har varslat om lockout för icke schemalagd arbetstid vilket gör att de fackanslutna inte får betalt för fullgjort arbete.

Strejken sker som respons på försämringar i avtal och villkor. Den handlar inte om inställda julbordskryssningar eller skärgårdscharter, strejken är vårat- arbetarnas- vapen mot den arbetarfientliga och hänsynslösa profitjakt företag i alla branscher driver och som administreras av bland andra Almega.

SAC tänder den röda lanternan och önskar sjöfolket god kamp och en kort och framgångsrik strejk!

Strejbryteriet är inte heller det enda oseriösa agerandet som Almega ägnar sig åt. Även i samband med de strandade förhandlingarna som ledde till strejken har de agerat oseriöst:

– Almegas agerande kan inte annat än att betraktas som oseriöst. Å ena sidan säger de att de är beredda att ge oss 6,8 procent om vi är med på att diskutera avtalskonstruktionen. Å andra sidan säger de nej till medlarnas bud som öppnar upp för en diskussion om avtalet och som vi har sagt ja till. Nu är det upp till Almega att förklara varför de väljer att dra igång en konflikt för de människor som kommer att drabbas, säger Valle Karlsson.

– Innehållet i det nuvarande avtalet har skrivits på av både Almega och Seko utan konfliktvarsel. Almega Tjänsteföretagens direktör, Stefan Koskinen, sågar nu helt sina företrädare som undertecknade avtalet genom sitt agerande i denna avtalsrörelse, fortsätter Valle Karlsson.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements