Upprepade polisrazzior i Christiania

På två veckor har polisen i Danmark gjort en rad razzior mot knarklangare, läs haschlangare i Christiania. Men redan den 8 oktober genomfördes en polisinsats mot Christiania. Hasch, knivar, yxor och järnrör beslgatogs. Två män greps.

Den 28 oktober gjordes det razzior mot en lång rad adresser i Köpenhamn, bland annat i Christiania. Sex personer anhölls. I tisdags gjorde en ny insats mot Christiania. Då beslagtog polisen 6,7 kilo hasch, 2,4 kilo skunk, 1 570 jointar samt 110 000 kronor. Beslagen gjordes i försäljningsstånden på Pusherstreet som hastigt övergavs av försäljarna. morgonen idag gjordes en ny polisinsats. Denna gång riktad mot Pusherstreet och Fredens Ark i Christiania. Återigen beslagtogs jointar, skunk och hasch, men också hela 512 000 kronor. När polisen lämnade Christiania attackerades men försvarade sig med tårgas.

Uppenbart är att polisen har anledning till sina insatser med tanke på de beslag de gjort. Den här typen av insatser är dock något som iofs ständigt sker i Christiania, men det verkar kanske ske lite tätare just nu. Men det sker ändå så ofta att det knappt är en nyhet när det sker.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements