Fiske ger fler läsare än science fiction

Förutom denna blogg där jag främst skriver om politik, brottslighet och ekonomi så driver jag två andra bloggar också, en som science-fiction, Anarres, och en om yrkesfiske, Njord. Den senare är nyare, men har fler läsare än SF-bloggen.

Anarres och Urras

Anarres och Urras

Förklaringen till det är att det egentligen inte finns någon annan svensk sajt om yrkesfiske medan det finns gott om SF-sajter. De senare behöver inte vara på svenska för de flesta som är intresserade av SF är duktiga på engelska och därmed är min SF-sajt bara en av oändligt många varav de flesta på engelska innehåller bra mycket mer intressant material än min blogg. Det tar sig säkert så småningom, men än så länge är det så.

Sillstim

För att få många läsare på sf-bloggen krävs därför en hel del arbete, medan fiskeribloggen nästan inte kräver nåt arbete alls. Den hamnar högt i Googlesökningar på de ämnen som det finns artiklar om. Eftersom det inte finns nån annan blogg eller sajt om samma ämne på svenska eller i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements