Nio Lundsbergselever åtalas

Lundsbergs skola är fortfarande öppen, vilket jag tycker den inte borde vara.  Men som en tröst kan vi i alla fall konstatera att nio elever och en husföreståndare åtalas med anledning av händelserna på Lundsbergs internatskola i augusti 2013.

De nio eleverna åtalas för olaga hot alternativt ofredande för att de skrämt fyra yngre elever att de skulle komma att brännas med strykjärn. Husföreståndaren åtalas för medhjälp till olaga hot alternativt ofredande, eftersom han givit de äldre eleverna tillstånd att skrämma de yngre med ett strykjärn.

–  Enligt min mening har hoten varit sådana att målsägandena kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet. I vart fall har de genom ett hänsynslöst beteende ofredat de yngre pojkarna, som alla var nya på skolan, säger tf vice chefsåklagare Niclas Wargren.

Två av eleverna åtalas dessutom för vållande till kroppsskada för att de orsakat en brännskada på en av de yngre eleverna.

Det är skönt att se att åklagare och polis inte viker ner sig för överklassföräldrarna och överklasseleverna på Lundsberg. Det ska bli intressant att se om domstolen gör det på samma sätt som domstolarna vikit ner sig i ärendet om skolans stängning. Eller om det faktiskt och oväntat kommer att bli fällande domar. Om det blir så ser vi också fram mot att skolan stängs.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements