Skjutandet fortsätter i Göteborg

Inte i Biskopsgården där skjutandet avstannade när polisen plockade in 7 personer för inblandning i skottlossningarna, mordförsöken och morden. 5 av dessa är visserligen släppta då bevis för att knyta dem till händelserna saknas.

Men istället har skjutandet i nordöst ökat. I lördags skött en ung man i benen. Då i Hjällbo. Igår kväll sköts en annan ung man i benen. På vägen mellan Hammarkullen och Hjällbo, egentligen ett villa- och radhusområde invid Hjällbovägen, Båtmansdalen. Det är en del av Hjällbo och inte en del av Hammarkullen. Gangsteruppgörelser, helt klart. Sammankopplade? Sannolikt. Men knappast knutna till händelserna i Biskopsgården.

I måndags grep polisen dessutom 4 personer i nordöst som nu sitter häktade för vapenbrott. En av dem är en välkänd gängmedlem från Gårdsten, sannolikt är också de andra gängmedlemmar.

De gäng som finns på gatan i nordöst är kanske främst Tigrarna (om de fortfarande finns) och Alikhan. Naserligan är knappast inblandade i den här typen av uppgörelser. Vilka som är inblandade är dock oklart och det kan ju handla om gäng utan namn och gängnätverk som inte är offentligt kända.

Det kan ju också tänkas att OG är inblandade. Men samtidigt är det inte sannolikt. De förekommer dock, tillsammans med Naserligan, i utredningar om andra skottlossningar, dock främst i Kortedala och Bergsjön, men även kring händelser i Småland. De två misstänkta i de fallen och som har kopplingar till OG hör dock hemma, dvs är skrivna, i Halland respektive Östergötland.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements