Inte nio men fyra avstängda på grund av läggmatch

Nio spelare hotades av avstängning på grund av oegentligheter i en fotbollsmatch mellan Gunnilse IS och Kärra. Samtliga misstänkta spelare tillhörde Gunnilse. Av dem deltog 5 stycken inte i aktionen, men 4 gjorde det, varav en, 28-årige Suleyman Traoré, utpekats som ledare och huvudsakligen ansvarig. Han stängs av från fotboll i två år. De övriga tre, 24, 21 och 20 år gamla, som deltog i genomförandet av läggmatchen fick 1,5 års avstängning var. De fem som inte deltog, men kände till det hela, blir inte avstängda alls. Suleyman Traoré har för avsikt att överklaga och han anser att allt som påstås om läggmatch är en lögn:

Spelaren, som var en ledarfigur i laget, påstås ha uppmanat sina lagkamrater att ”lägga sig”, då han sade sig vara hotad. Han stängs av i två år, enligt beslutet i Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.

Men den utpekade spelaren nekar helt, och planerar att överklaga.

– Hjälper inte det så fortsätter jag civilrättsligt. Jag ska prata med min advokat, säger spelaren till GP på nätet.

– Det verkar faktiskt som om polisen tror mer på mig än fotbollförbundet gör, tillägger han.

Polisens utredning om matchen lades ner – men togs upp igen, och leds nu av riksenheten mot korruption.

De tre spelare som ska ha gått med på att spela medvetet dåligt stängs av i ett och ett halvt år.

– Jag betraktar det som unikt. Jag kan inte påminna mig om att vi under överskådlig tid har haft den här typen av fall, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger till TT.

Den aktuella matchen är inte den enda göteborgsmatch där oegentligheter misstänks och Gunnilse är inte heller det enda laget. I ett annat lag i samma del av Göteborg Lärje/Angered, misstänks också att läggmatcher förekommit.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements