”Tillväxt är bra”

Den ekonomiska tillväxtens moraliska konsekvenserBoktips
Benjamin Friedman
Den ekonomiska tillväxtens…
SNS Förlag
ISBN 9789185695096

”Tillväxt är bra”

När krubban är tom bits hästarna. Samma med människor som i goda tillväxt-tider är generösa, toleranta och demokratiska, men i onda stagnationstider blir osolidariska, ropar på en stark man och hämnas på de etniska minoriteterna de utser till syndabockar.

”Den ekonomiska tillväxtens moraliska konsekvenser” (boktiteln) gör det därför nödvändigt med en jämnt fördelad tillväxt med samhällsanda och statsövervakad marknad, menar Harvardprofessorn Benjamin Friedman. Han ger övertygande bevis, land för land, för sin grundtes. Men hans stora akilleshäl är miljön – han tar för lätt på den.

Hans Norebrink

Läs mer: Google, KHP, ST,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Köp boken hos Adlibris 

Advertisements