Fler syltburkar tack

Boktips
Stadens etik
Boinstitutets Årsbok 2000

Fler syltburkar tack

Storstadscentrum är som syltburkar alla flugor trängs kring. Varför inte lösa de problem som det skapar genom att etablera nya syltburkar. Till exempel nya biltillgängliga bostadsområden i 1800-talsstil utspridda i periferin?

Det är ett av flera friska förslag i antologin Stadens etik, Boinstitutets Årsbok 2000. En samling artiklar och essäer om staden och livet i staden i dagens Sverige. Med budskapet att stadsplanering berör själva demokratins livsnerv.

Flera inlägg kommer in på teman kring identitet, tillhörighet och mångkultur. Hur skapa sammanhållning och lokaldemokrati i bostadsområden, men ändå behålla de etniska subkulturernas särdrag. Bostadspolitiska frågor är allt annat än tråkiga, visar boken.

Hans Norebrink

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements