Johan Lundberg gör bort sig på SVD:s ledarsida

Johan Lundberg är sur. Expressen ville inte ha hans avslöjanden om antisemitism i vissa muslimska miljöer. Johan Lundberg är en rumsren högextremist. Han är nämligen inte rasist. Men han har i många andra frågor högerextrema åsikter. Inte minst i ekonomiska frågor.

Lundberg är sur för att att politiska motståndare, vänsterfolk, ägnar sig åt grävande journalistik och får Expressen med på tåget. Men de ville inte ha hans egna grävande. Surt sa räven. Och eftersom en av de som grävt fram uppgifterna, Martin Fredriksson från Researchgruppen, är tidigare straffad tycker Lundberg det är orättvist att en straffad får material publicerat i Expressen, men inte han själv. Lundberg blir sur och skriver dumheter i SVD.

Dessutom är han onekligen lite avskärmad från verkligheten. De avslöjade rasisterna i kommentarsfälten är ofta antisemiter förutom att de är islamofober, homofober, invandrarhatare, främlingsfientliga och anhängare av alla möjliga konspirationsteorier och fördomar. Lundberg inser inte att Expressen och Researchgruppens avslöjande är ett avslöjande av den rasistiska miljön som helhet. För Expressen vill inte ha hans egen efterforskning, hans egen research. Lundberg blir sur och SVD:s ledarsida låter honom bre ut sig med sin kverulans, med sitt gnäll.

Problemet med hatkommentarer är ett mycket större problem i samhället än antisemitism. Ett avslöjande om vilka som står bakom en stor del av hatkommentarerna är en större nyhet, en viktigare fråga, än ett avslöjande om att det finns antisemitism i vissa muslimska miljöer. Det sista är ett välkänt faktum, det första är ett avslöjande. Lundberg vill att Expressen ska publicera ett ”avslöjande” om nåt som är känt medan Expressen hellre vill publicera nåt unikt. Lundberg blir sur och gör bort sig i SVD.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

PS. Det Expressen inte ville ha innehåller dessutom rena påhitt. Som att svensk vänster skulle samarbeta med islamister. Dumheter. Lundberg gjorde bort sig redan från början.

Advertisements
  • Hampus Eckerman

    Visst är Lundberg rasist. Han är ju Israelvän och det går inte att vara utan att vara för en apartheidstat.