Om Europas småfolk

Europas styvbarnBoktips
Europas styvbarn
Ingmar Karlsson
Wahlström&Widstrand

Om Europas småfolk

I dessa tider av nationalism och etnicitet, av identitet och rötter, har diplomaten Ingmar Karlsson påpassligt nog byggt vidare på sin förra bok om Europas små folk. I fördubblad form har han skrivit en underhållande 200-sidorsbok om Europas minoritetsfolk utan egen stat.

Europas styvbarn är en både roande och lärorik läsning om, för de flesta dolda sidor av, vårt Europa. Enda kritiken är att boken har en del anekdoter som verkar lite mossigt fördomsfulla. Själv ser jag den livskraftiga kulturbevararkampen bland alla små ”etnier” som bevis för att alla inte drömmer om global marknadslikriktning.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, LM1, 2, Goodreads, Google, FB, DN,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements