Levande lust

Vill ha digBoktips
Esther Perel
Vill ha dig
Natur och Kultur

Levande lust

Evolutionärt sett syftar sex till att paret skaffar barn, och kärlek till att familjen vårdar barnet tillsammans. Som många (speciellt män) länge trott är sex-passion-frihet och kärlek-förtrolighet-trygghet två delvis olika saker. Svåra att få samtidigt vad än romantiker och genusteoretiker säger. Denna motsättning skildrar boken insiktsfullt.

Därför problemet att lusten ofta försvinner i gamla kärleksrelationer. Inte minst därför att man ”blir ett”, varvid spänningen i att vara två självständiga individer upphör. Lösningen blir att återuppliva den sensuella förälskelsetidens ömsesidiga nyfikenhet på varandra, menar  Esther Perel, par- och familjeterapeut sedan tjugo år.

Hans Norebrink

Läs mer: SVD, AB, DN, Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements