Lögnaktiga vårdprofitörer

Att färre människor vågat starta privata vårdföretag och överta verksamheter drivna av det gemensamma innebär inte att det blivit färre jobb. Att färre privata vårdföretag vågat expandera innebär inte färre jobb. Om de hade vågat hade det inte heller blivit fler jobb, utan mer sannolikt färre jobb för att öka vinsten, profiten, för de privata företagen. När vårdföretagarna hävdar det så ljuger de.

Privata vårdföretag innebär inte fler jobb, bara att de jobb som ändå ska utföras utförs i privat regi hos vinsthungriga och delvis skattesmitande företagare och företag. Dyrare vård. Slöseri med skattepengar som går till vinster istället för till vård. Det har inget med att vårdföretagare inte skulle vara seriösa att göra. Det är de säkert, men privat företagsverksamhet i ett kapitalistiskt samhälle har som mål att gå mer vinst. Ju större vinst desto bättre.

Vårdföretagarna ljuger. De vill fortsätta stoppa skattepengar i sina fickor. Fortsätta att använda skattepengar för att göra vinster istället för att låta pengarna gå till vård. Sådant ger inte fler jobb. Utan fler privata jobb, färre offentliga jobb och sannolikt färre jobb i det stora hela. De ljuger inte för att de är elaka eller oseriösa utan för att de vill fortsätta tjäna pengar, fortsätta göra vinster med hjälp av skattepengar. Fortsätta stoppa skattepengar i sina egna fickor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements