Vänsterpartiet: Att fokusera på en fråga i valrörelsen är smart

Svenska folkets majoritet är mot privatiserad vård och omsorg. Svenska folket är mot vinstdrivna företag i välfärden. Svenska folket är mot vinster i välfärden. Svenska folket är mot att skattesmitande och skattefifflande riskkapitalbolag ska bedriva vård och omsorg med hjälp av skattemedel.

Endast ett parti i den svenska riksdagen har samma uppfattning som svenska folkets majoritet när det gäller vården. Vänsterpartiet. Vård och gemensam välfärd är viktiga frågor, klassfrågor. Det är en bra valtaktik när Vänsterpartiet nu beslutat sig för att fokusera på en fråga i valet. Att säga nej till vinstdrivna välfärdsföretag. Det är en vettig inriktning. Det är smart. Det ökar möjligheterna till framgång i valet. Det betyder inte att partiet är ett enfrågeparti. Förutom valplattformen finns ju också program och andra handlingar som visar vad partiet tycker.

Att valplattformen ska skriva av partiledning är dock en demokratisk begränsning som inte är vettig och rimlig. Som understryker de problem med interndemokratin som Vänsterpartiet har. Problem som blivit väldigt synliga i samband med uteslutningen av Markus Allard.

Intressant?
Mer: Kildén & Åsman, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements