Vinterväder?

Nu har hela Sverige vinterväder utropar SVD och DN. Det stämmer inte. Jag tittar ut genom fönstret. Där är det höst. Ingen frost, ingen snö. Visserligen var det redan igår kallare än det var veckorna innan, men nåt vinterväder var det inte. Det är inget vinterväder idag heller.

Men Göteborg kanske inte räknas till Sverige i Stockholmstidningarnas böcker? Det skulle ju kunna förklara varför de skriver att hela Sverige har vinterväder. Eller är det för att stockholmsjournalister tittar ut genom sina fönster och ser att det är vinterväder i Stockholm och därför har förstås hela Sverige vinterväder. Svårt att veta.

Men kanske får vi snö senare idag. Och minusgrader. I hela Sverige. Det är ju möjligt. Men det ger inte stockhomstidningarna mer rätt för det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements