Självklart ska frånvarande riksdagsmän inte ha betalt

Det förekommer numera att riksdagsledamot inte deltar i riksdagsarbetet men fortsätter att få betalt för det. Ett helt orimligt förhållande förstås. Förtroendevalda som gjort på detta vis inkluderar personer från en rad partier, Mona Sahlin från socialdemokraterna, Kent Ekeroth från sverigedemokraterna, Gunnar Axén från moderaterna och just nu deltar inte centerpartisten Abir Al-Sahlani i riksdagens arbete men har betalt ändå.

Förhållandet är förstås fel ur både ekonomisk, moralisk och demokratisk synpunkt. En förtroendevald som inte kan delta i riksdagens arbete ska begära tjänstledigt och får löneavdrag eller avsäga sig sitt riksdagsuppdrag. Ofta sker sådant här när riksdagsledamoten ifråga är misstänkt för brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements