Ljubov Orlova – en modern flygande holländare

Flygande holländaren är ett legendariskt spökskepp som enligt legender i många länder seglar runt på världshaven. I verkligheten och idag har vi det tidigare ryska kryssningsfartyget Ljubov Orlova som i alla fall under de första månaderna år 2013 flutit runt i norra Atlanten. Visserligen inte med några spöken ombord, men som ett spökskepp.

Lyubov Orlova

Ljubov Orlova

Riktigt var Ljubov Orlova befinner sig idag vet ingen, det mest sannolika är väl att fartyget faktiskt gått till botten efter att ha flutit runt i månader, först efter att en bogseringstross gått av och sen efter att kanadensiska myndigheter med flit bogserat ut henne på internationellt vatten och släppt loss henne.

Brittiska medier, som ju kanske inte alltid är så seriösa, rapporterar att Ljubov Orlova är full med råttor som äter varandra. Sannolikheten för det efter flera månader, kanske ett år, på drift i haven är nog minimal liksom att fartyget överhuvudtaget flyter fortfarande. Senaste gången det hördes av eller sågs var i mars 2013.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements