Oacceptabla övergrepp mot tiggare

I Södertälje har polisen bötfällt romska tiggare för brott mot lokala ordningsstadgan. I Borås har polisen skjutsat ut tiggare på landsbygden och lämnat dem där. Det är inte acceptabla handlingar.

Tiggeri är inte olagligt i Sverige. Det kan emellertid var ett brott mot lokala ordningsstadgan om inte polisen väljer att faktiskt ge tiggarna tillstånd att tigga i de fall där sådant krävs i den lokala ordningsstadgan. Polisen har alltså möjlighet att göra ett val. Visa mänsklighet, dvs tillåtta tiggarna att vara verksamma. Eller att agera rasistiskt, omänskligt och inhumant. Bötfälla dem och/eller bussa bort dem.

Om tiggeri sker på privat mark är det dock en annan sak, då handlar det om att det är den privata markägaren som bestämmer. Denne har precis samma val som polisen i förhållande till lokala ordningsstadgor. De kan agera inhumant och omänskligt elrl humant och mänskligt. Det är för självklart att göra det senare i alla lägen där det är möjligt och så tycker jag också alla andra människor ska agera.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements