Kampen mot Reva lönade sig

Reva-projektet inom polisen finns visserligen fortfarande, men kritiken ledde till att arbete utförs på ett sätt som står i större överensstämmelse med mänskliga rättigheter och svensk lagstiftning. Det har inneburit färre avvisningar på grund av Reva-projektet än tidigare. På de ställen där Reva tillämpades på ett olagligt och omänskligt sätt.

Det förekommer dock fortfarande en mängd oacceptabla och inhumana avvisningar. Kampen för en human och människovänlig flyktingpolitik måste därför fortsätta. Polisen ska inte heller få arbeta i fred och därmed kanske återvända till tidigare olagliga och inhumana kontroller. Sveriges okunniga justitieminister Beatrice Ask har ju dessutom som mål att utvisa fler. Det gör att utvisningar risker bli som trafikontroller. Pinnmarkeringar utan hänsyn till verklighet, mänsklighet och humanitet.

Kamp lönar sig. Det har vi sett. Därför måste den fortsätta.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements