OG-medlemmar åtalas för dubbelmord

I april 2013 sköts en 43-årig man till döds genom sex-sju skott rakt in genom rutan på en radhuslägenhet i Bergsjön. Mannen, med kopplingar till Naserligan, avled omedelbart. En 38-årig vän till offret som också fanns i lägenheten överlevde trots att han träffades i ansiktet.

De två häktade och åtalade, en 31-åring och en 21-åring, anses ha kopplingar till ett annat gäng, Original Gangsters (OG). Det spekuleras i media om att det handlar om att OG-medlemmar kan hyras in för indrivning eller kontraktsmord och att mordet på Stjärnbildgstana kan vara ett sådant kontraktsmord i likhet med ett mord i Nässjö som samma två män också åtalas för. Eller så handlar det om misslyckade indrivningar av skulder.

Nu åtalas bägge männen för två mord, den yngre mannen för medhjälp, och två mordförsök. Vid två tillfällen. I Göteborg och Nässjö.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements