En vecka i paradiset

Rio Mar beach

För första gången sen jag startade min blogg har jag varit utan internet i en vecka. Det tycks inte ha påverkat antalet läsare speciellt mycket. Lite förvånande tycker jag nog. Veckan har tillbringats i paradiset. I Västindien, på stränder med kokospalmer, sköldpaddor, leguaner, hoppande delfiner, pelikaner, fregattfåglar, vågor och turkost vatten.

Första gången i mitt liv jag varit i den delen av världen. Närmare bestämt på Puerto Rico, en del av USA som inte riktigt är en del av USA och där spanska är huvudspråk. De flesta kan också engelska, men det är en spansktalande kultur, en blandning av spanskt, afrikanskt och indianskt. Det hela var  min första egentliga semester på varmare breddgrader på 10 år. Tillsammans med barnbarn och mina två döttrar var det en perfekt semester. Den enda familjemedlem som saknades var sonen. Han var hemma i Sverige och skötte vårt lilla dataföretag.

La Mina falls

La Mina falls

Ett extremt tättbefolkat land dessutom, 418 invånare per kvadratkilometer. Men också med höga berg och regnskog. Så förutom att bada i havet har jag badat i ett vattenfall i regnskogen också. I nationalparken El Yunque.

Läs också: Med USA associerade stater,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Advertisements