Om bara rika fick rösta

Om bara miljonärer fick rösta i politiska val skulle den svenska riksdagen se annorlunda ut. Endast 5 partier skulle finnas i riksdagen och ett parti skulle ha egen majoritet. Moderaterna. Miljonärernas parti nummer två är det borgerliga miljöpartiet:

Moderaterna 71 %
Miljöpartiet 12 %
Folkpartiet 7,4 %
Sverigedemokraterna 5,7 %
Kristdemokraterna 4,8 %

Varken socialdemokraterna eller vänsterpartiet skulle komma in i riksdagen. Inte heller centerpartiet. Det sistnämnda partiet har därmed uppenbarligen satsat på fel häst när de slagit in på nyliberalismens väg med en partiledare som Annie Lööf. De skrämmer bort sina traditionella väljare och får inga nya istället.

Samtidigt är det uppenbart vilka partier fattiga människor, vanliga människor, arbetar ska rösta på. De partier som de rika inte gillar. De partier som de rika anser företräder saker som inte gynnar dem. Vänsterpartiet i första hand och socialdemokraterna i andra. Men miljöpartiet ska undvikas.

Det finns ett rött miljöparti också. Ekosocialisterna. Socialistiska Partiet (SP). Ställer upp i ett par kommunval. Bland annat i Göteborg. Så den som är radikal miljövän kan rösta på SP i kommunvalet i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements