Våldsamt i Biskopsgården

Igår misshandlades en anställd på Sjumilaskolan i Biskopsgården på Hisingen i Göteborg. Inga allvarliga skador har rapporterats och två personer är misstänkta för misshandeln. EN av de misstänkta är under 18 år.

Senare, strax efter klockan 10 på kvällen, sköts det friskt på Dimvädersgatan. En person hittades skottskadad efter 2 timmar, oklart om personen hittades i Biskopsgården eller på ett sjukhus. Den skjutne har inget samband med skottlossningen utan var en oskyldig förbipasserande. Skadorna är lindriga. Skottlossningen är troligen en del av det gängkrig som pågått i stadsdelen en längre tid. Ett krig som troligen handlar om kontroll över haschandeln i området.

Sammanlagt har det varit 16 skottlossningar på offentlig plats i Göteborg under detta år. Av dessa har 9 stycken ägt rum i Biskopsgården, en på Backaplan och en i Torslanda. Förra året vard et också många skottlossningar i Bergsjön och Kortedala. I år har det varit två stycken där. I motsats till fallet i Biskopsgården har dock polisen lyckats gripa en stor del av de som varit inblandade i motsättningarna och skjutandet i Bergsjön.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements