Rejält lyft för V i senaste Sifo-undersökningen

I den senaste opinionsundersökningen från Sifo, ett av de tillförlitligaste opinionsinstituten, ökar Vänsterpartiet med 2,1 procentenheter till 8,4% av väljarsympatierna. Samtidigt backar socialdemokraterna med ungefär lika mycket.

En förskjutning åt vänster i det rödgröna blocket med andra ord. En positiv utveckling där vänsterpartiet till slut kanske börjar få utdelning med att de går i takt med majoriteten av den svenska befolkning i frågan om vinst i välfärden och andra välfärdsfrågor.

Den stora skillnaden mellan regeringsalliansen och de rödgröna består och enligt undersökningen skulle såväl kristdemokraterna som centerpartiet hamna utanför riksdagen om det vore val idag. Samtidigt är det många som är osäkra och inte uppger parti. Dessa väljare skulle kunna förskjuta balansen till förmån för de borgerliga om det vill sig illa.

Sverigedemokraterna står och stampar i opinionen enligt undersökningen, i andra opinionsundersökningar som presenterats nyligen har de backat. Det verkar onekligen som deras uppgång i opinionen till slut har brutits, men vi kanske ska vänta ettpar undersökningar till innan vi jublar över det. För en undersökning ger inga besked om trender.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements