Själslig fickbok

Bättre självförtroendeBoktips
Bättre självförtroende
Mark Tyrrell
Bokförlaget DN

Själslig fickbok 

Artiklar om vardagspsykologi dyker ofta upp i dagspressen. Många läser dem, men spar dem knappast. Få läser tjocka böcker om psykologi. En utmärkt idé alltså med en liten tunn handbok att bära med sig, där de viktigaste råden är sammanfattade. Lättläst är den också ”Bättre självförtroende steg för steg – en praktisk guide”.

Vad jag emellertid alltid reagerar på i sådana här böcker är den överdrivna flåsoptimistiska individualismen (dock inte så starkt uttalad i just denna bok). Visserligen nämns ”realistiska mål”. Men i stort verkar allt vara möjligt för varje individ, vilket inte är sant. Biologi, kultur, samhälle, arbete, kön, klass, etnicitet, ekonomi sätter upp begränsande murar. Alla kan inte nå sina mål.

Hans Norebrink

Läs mer: LM, Google,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Köp boken hos Bokus

Advertisements