Skottlossning på krog i Stockholm

Strax före klockan nio igår kväll klev ett antal personer in på en krog i södra Stockholm, närmare bestämt i Skogås. Väl inne på korgen började männen, eller en man i alla fall, skjuta mot ett antal krogbesökare. Tre personer, varav två i 30-årsåldern, skadades, varav en allvarligt. Totalt befann sig mellan 30 och 40 personer på krogen. Enligt vittnesuppgifter var skyttarna tre eller fyra personer och de lämnade platsen i en grå Saab:

Personer i lokalen berättar att det var flera skott, minst fyra stycken.

– En av männen blev skjuten i nacken, den andra i magen. Den ena andades inte när han åkte härifrån, säger vittnet.

– Han som blev skjuten i halsen blödde mycket. Jag försökte stoppa blödningen, men det var svårt. Den andre verkade mer okej och var vid medvetande, säger en person i lokalen.

En man ur personalen skulle just gå in i köket när han hörde skotten. Först trodde han att det var ett skämt.

– Jag trodde att det var någon som slängde smällare, men jag såg hur alla i lokalen hade kastat sig ner på golvet.

Två personer ur personalen sprang ut efter mannen som sköt. De såg då hur fyra personer sprang nerför gatan i hög fart.

– De var unga killar klädda i munkjacka. Jag har aldrig sett dem tidigare,

Det hela rubriceras av polisen som mordförsök.  Två av  skjutna männen ska vara kända av polisen sen tidigare vilket ju helt säkert tyder på någon typ av uppgörelse i den undre världen. Enligt mycket osäkra uppgifter ska de två skjutna eventuellt ha ägnat sig åt att råna andra kriminella. Den tredje skadade är skjuten i benet och uppsökte sjukhus själv. Om han också var en måltavla är oklart. Eventuellt är han en av gärningsmännen. Tre personer i 20 årsåldern har redan ha gripits som misstänkta för inblandning i dådet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements